Image
Top
Navigation

Alan Campbell

Alan Campbell is Technical Director bij Paardekooper Group. Sinds 1984 is hij betrokken bij het bestuderen en ontwikkelen van modellen voor eco-innovation in Food packaging en disposables.

Alan staat aan de basis van de ontwikkeling van de Life Cycle Assessment-methode (LCA-methode) van Paardekooper Group. Deze methode is  ontwikkeld vanuit de overtuiging, dat alleen een LCA-gedreven benadering van de milieu-impact kan leiden tot een aantoonbaar lagere  milieu-impact van disposables en verpakkingen.

Zijn brede en diepgaande technische kennis is het resultaat van meer dan 30 jaar werken bij toonaangevende ondernemingen op het gebied van verpakkingen en disposables, gemaakt van verschillende grondstoffen, o.a. plastics en composieten, aluminium, papier en karton.

Tijdens zijn loopbaan heeft Alan een uitgebreid en internationaal netwerk van wetenschappers en academici opgebouwd. Hij is regelmatig gastdocent op universiteiten in Nederland en België. Bovendien wordt Alan frequent uitgenodigd als spreker op seminars en conferenties om zijn visie op verpakkingen in samenhang met milieu-impact toe te lichten.

Alan is lid van het team van specialisten in  het Innovatiegerichte Onderzoeksprogramma Verpakkingsketens van Agentschap NL van het Ministerie van Economische Zaken. Dit programma onderzoekt de samenhang tussen verpakkingen en verpakte producten vanuit een LCA-benadering.