Image
Top
Navigation

Roerstaafje

De LCA-methode vergelijkt op basis van 19 factoren de milieu-impact van producten met een identiek gebruiksdoel. De resultaten worden vertaald naar een Eco Rating® tussen 0 en 5 sterren (2½ ster = gemiddelde milieu-impact van de productcategorie). Hieronder de analyse van producten in de categorie:

ROERSTAAFJE 11 CM / ROERRIETJE 12,5 CM

De categorie Roerstaafjes omvat roerstaafjes voor eenmalig gebruik met een lengte van ongeveer 11 cm, hetgeen voldoende lang is voor gebruik in de meest gebruikte bekers. De roerstaafjes worden gebruikt in plaats van koffielepeltjes voor huishoudelijk gebruik, welke in specifieke situaties niet inzetbaar zijn. Het roerstaafje moet in voldoende mate in staat zijn om drank en toevoegingen als suiker/melk/soep te mengen en in staat zijn de temperatuur van warme dranken te doorstaan. De categorie  Roerstaafjes omvat niet de koffie-/theelepeltjes voor eenmalig gebruik.

Roerstaafje Bright

888140 lengte_bright_P
888045_bright_P
888145 Breedte_bright_P
Art. 888140
Art. 888045
Art. 888145
Deze Bright® producten scoren 5 sterren
Ecorating-5

iconen

Klik hier voor een PDF-weergave van alle LCA-resultaten voor de categorie ROERSTAAFJE 11 CM / ROERRIETJE 12,5 CM

Life Cycle Assessment-methode

De LCA-methode van Bright® is een unieke methode om de milieu-impact vanproducten met elkaar te vergelijken. Deze methode baseert zich op niet minder dan 19 criteria, zoals bijvoorbeeld de CO2-uitstoot, het water- en energieverbruik en de uitputting van grondstoffen.

LEES MEER
De Eco Rating®

De uitkomsten van de LCA-methode zijn wetenschappelijk en geven nauwkeurig weer wat de milieu-impact is van een product. Om deze milieu-impact eenvoudig inzichtelijk te maken voor consumenten en grootverbruikers hebben Bright®-producten altijd een Eco Rating op de verpakking. In één oogopslag kunnen consumenten nu zien of het product meer of minder milieubelastend
is dan het gemiddelde in de markt. Een product met 3 sterren of meer is aantoonbaar minder milieubelastend.

En als u echt alle cijfers wilt zien, dan scant kunt u eenvoudig de QR-code op de verpakking met uw smartphone. Op de website staat helder en transparant hoe de Eco Rating® van het product tot stand is gekomen.

Natuur & Milieu

Natuur & Milieu zet zich met hart en ziel in voor een duurzame, gezonde wereld. Samen met mensen, bedrijven en overheden willen wij het verschil maken met schone energie, slimme mobiliteit en gezond voedsel. We gebruiken met zijn allen meer van de aarde dan er beschikbaar is. Daardoor raakt de aarde overbelast. Als we zo doorgaan, hebben we rond 2040 twee aardbollen nodig. Natuur & Milieu werkt dan ook graag samen met bedrijven aan slimme, duurzame oplossingen die direct toepasbaar zijn voor de consument.

LEES MEER