Image
Top
Navigation

QR-code

De LCA-methode vergelijkt op basis van 19 impactfactoren de milieu-impact van producten met een vergelijkbare functionaliteit. De resultaten worden vertaald naar een Eco-rating® tussen 0 en 5 sterren (2½ ster = gemiddelde milieu-impact van de productcategorie).
Hieronder de analyse van producten in de categorie:

Disposable – 1 vaksbord 22 cm1plaattje

4

Life Cycle Assessment-methode

De LCA-methode van Bright® is een unieke methode om de milieu-impact van producten met elkaar te vergelijken. Deze methode baseert zich op niet minder dan 19 criteria, zoals bijvoorbeeld de CO2-uitstoot, het water- en energieverbruik en de uitputting van grondstoffen.

LEES MEER

De Eco-Rating®

De uitkomsten van de LCA-methode zijn wetenschappelijk en geven nauwkeurig weer wat de milieu-impact is van een product. Om deze milieu-impact eenvoudig inzichtelijk te maken voor consumenten en grootverbruikers hebben Bright®-producten altijd een Eco Rating® op de verpakking. In één oogopslag kunnen consumenten nu zien of het product meer of minder milieubelastend
is dan het gemiddelde in de markt. Een product met 3 sterren of meer is aantoonbaar minder milieubelastend.

En als u echt alle cijfers wilt zien, dan scant kunt u eenvoudig de QR-code op de verpakking met uw smartphone. Op de website staat helder en transparant hoe de Eco Rating® van het product tot stand is gekomen.

Natuur & Milieu

Natuur & Milieu zet zich met hart en ziel in voor een duurzame, gezonde wereld. Samen met mensen, bedrijven en overheden willen wij het verschil maken met schone energie, slimme mobiliteit en gezond voedsel. We gebruiken met zijn allen meer van de aarde dan er beschikbaar is. Daardoor raakt de aarde overbelast. Als we zo doorgaan, hebben we rond 2040 twee aardbollen nodig. Natuur & Milieu werkt dan ook graag samen met bedrijven aan slimme, duurzame oplossingen die direct toepasbaar zijn voor de consument.

 

LEES MEER

Heeft u vragen of opmerkingen, neem gerust contact met ons op.

NEEM CONTACT OP