Image
Top
Navigation

LEPEL LICHTGEWICHT 16.5 CM

De LCA-methode vergelijkt op basis van 19 factoren de milieu-impact van producten met een identiek gebruiksdoel. De resultaten worden vertaald naar een Eco Rating® tussen 0 en 5 sterren (2½ ster = gemiddelde milieu-impact van de productcategorie). Hieronder de analyse van producten in de categorie:

LEPEL LICHTGEWICHT 16.5 CM

De categorie Lichtgewicht Lepels omvat lepels voor eenmalig gebruik tot een gemiddeld gewicht van 3,00 gram per stuk. De lepels worden gebruikt in plaats van het bekende bestek voor huishoudelijk gebruik, welke in specifieke situaties niet inzetbaar zijn. Naast de Lichtgewicht categorie is de totale categorie disposable LEPELS verdeeld in Mediumgewicht (3,00 tot 5,00 gram) en Zwaargewicht (zwaarder dan 5,00 gram). De lengte van de lepel mag niet te sterk afwijken van de lengte van een lepel voor huishoudelijk gebruik. Om de serie mes-vork-lepel in zijn totaliteit te bekijken, is het gemiddeld gewicht van de mes-vork-lepel bepalend. De categorie omvat lepels  die aangeboden worden in het FOODSERVICE & RETAIL-kanaal.

Bright grafiek lepel

888225-+-los-kl

888225

Dit Bright® product scoort 4,0 sterren
Drukwerk

Van de producten in deze productcategorie zijn alle exacte milieu-impactdata voor de 19 impactfactoren beschikbaar. Deze sturen wij u op verzoek graag toe. Stuur daarvoor een email via de contactpagina op deze site.

iconen

Life Cycle Assessment-methode

De LCA-methode van Bright® is een unieke methode om de milieu-impact vanproducten met elkaar te vergelijken. Deze methode baseert zich op niet minder dan 19 criteria, zoals bijvoorbeeld de CO2-uitstoot, het water- en energieverbruik en de uitputting van grondstoffen.

LEES MEER
De Eco Rating®

De uitkomsten van de LCA-methode zijn wetenschappelijk en geven nauwkeurig weer wat de milieu-impact is van een product. Om deze milieu-impact eenvoudig inzichtelijk te maken voor consumenten en grootverbruikers hebben Bright®-producten altijd een Eco Rating op de verpakking. In één oogopslag kunnen consumenten nu zien of het product meer of minder milieubelastend is dan het gemiddelde in de markt. Een product met 3 sterren of meer is aantoonbaar minder milieubelastend.

En als u echt alle cijfers wilt zien, dan scant kunt u eenvoudig de QR-code op de verpakking met uw smartphone. Op de website staat helder en transparant hoe de Eco Rating® van het product tot stand is gekomen.

Natuur & Milieu

Natuur & Milieu zet zich met hart en ziel in voor een duurzame, gezonde wereld. Samen met mensen, bedrijven en overheden willen wij het verschil maken met schone energie, slimme mobiliteit en gezond voedsel. We gebruiken met zijn allen meer van de aarde dan er beschikbaar is. Daardoor raakt de aarde overbelast. Als we zo doorgaan, hebben we rond 2040 twee aardbollen nodig. Natuur & Milieu werkt dan ook graag samen met bedrijven aan slimme, duurzame oplossingen die direct toepasbaar zijn voor de consument.

 

LEES MEER