Image
Top
Navigation

DRINKBEKER 180 ML

De LCA-methode vergelijkt op basis van 19 factoren de milieu-impact van producten met een identiek gebruiksdoel. De resultaten worden vertaald naar een Eco Rating® tussen 0 en 5 sterren (2½ ster = gemiddelde milieu-impact van de productcategorie). Hieronder de analyse van producten in de categorie:

DRINKBEKER 180 ML

De categorie Drinkbeker 180 ml omvat bekers met een inhoudsmaat van 180 ml, welke geschikt zijn voor algemeen gebruik. De bekers zijn geschikt voor koude en warme dranken. De bekers worden gebruikt in plaats van glazen, bekers, mokken en kopjes voor huishoudelijk gebruik, welke in specifieke situaties niet inzetbaar zijn. Bekers met een sterk warmte-isolerende werking vallen niet in deze categorie. De categorie omvat drinkbekers die aangeboden worden in het RETAIL-kanaal.

Bright grafiek drinkbeker

888230-+-los-kl

888230

Dit Bright® product scoort 3,5 sterren
Drukwerk

Van de producten in deze productcategorie zijn alle exacte milieu-impactdata voor de 19 impactfactoren beschikbaar. Deze sturen wij u op verzoek graag toe. Stuur daarvoor een email via de contactpagina op deze site.

iconen

Life Cycle Assessment-methode

De LCA-methode van Bright® is een unieke methode om de milieu-impact vanproducten met elkaar te vergelijken. Deze methode baseert zich op niet minder dan 19 criteria, zoals bijvoorbeeld de CO2-uitstoot, het water- en energieverbruik en de uitputting van grondstoffen.

LEES MEER
De Eco Rating®

De uitkomsten van de LCA-methode zijn wetenschappelijk en geven nauwkeurig weer wat de milieu-impact is van een product. Om deze milieu-impact eenvoudig inzichtelijk te maken voor consumenten en grootverbruikers hebben Bright®-producten altijd een Eco Rating op de verpakking. In één oogopslag kunnen consumenten nu zien of het product meer of minder milieubelastend is dan het gemiddelde in de markt. Een product met 3 sterren of meer is aantoonbaar minder milieubelastend.

En als u echt alle cijfers wilt zien, dan scant kunt u eenvoudig de QR-code op de verpakking met uw smartphone. Op de website staat helder en transparant hoe de Eco Rating® van het product tot stand is gekomen.

Natuur & Milieu

Natuur & Milieu zet zich met hart en ziel in voor een duurzame, gezonde wereld. Samen met mensen, bedrijven en overheden willen wij het verschil maken met schone energie, slimme mobiliteit en gezond voedsel. We gebruiken met zijn allen meer van de aarde dan er beschikbaar is. Daardoor raakt de aarde overbelast. Als we zo doorgaan, hebben we rond 2040 twee aardbollen nodig. Natuur & Milieu werkt dan ook graag samen met bedrijven aan slimme, duurzame oplossingen die direct toepasbaar zijn voor de consument.

LEES MEER