Image
Top
Navigation

Bord 1-vaks

De LCA-methode vergelijkt op basis van 19 factoren de milieu-impact van producten met een identiek gebruiksdoel. De resultaten worden vertaald naar een Eco Rating® tussen 0 en 5 sterren (2½ ster = gemiddelde milieu-impact van de productcategorie). Hieronder de analyse van producten in de categorie:

BORD 1-VAKS 22 CM

De categorie Borden 1-vaks 22 cm omvat borden voor eenmalig gebruik met een diameter van ca. 22 cm, en is geschikt voor droog en vochtig voedsel. De afmetingen van het bord mogen niet te sterk afwijken van deze diameter. De borden worden gebruikt in plaats borden van bijv. keramiek in huishoudelijk gebruik welke in specifieke situaties niet inzetbaar zijn. Het bord met voldoende sterk zijn om een redelijke hoeveelheid voedsel te kunnen dragen zonder te knikken, wanneer het bord met één hand wordt vastgehouden. Het bord is geschikt voor warm en koud voedsel. Luxe disposable borden vallen niet in deze categorie.Bord1vaks 22cm

888000_bright_P
888100_bright_P
888005_bright_P
888105_bright_P
Art. 888000
Art. 888100
Art. 888005
Art. 888105
Deze Bright® producten scoren 4 sterren
Ecorating 4 Bright
Deze Bright® karton producten scoren 5 sterren
Ecorating-5

iconen

Klik hier voor een PDF-weergave van alle LCA-resultaten voor de categorie BORD 1-VAKS 22 CM

Life Cycle Assessment-methode

De LCA-methode van Bright® is een unieke methode om de milieu-impact vanproducten met elkaar te vergelijken. Deze methode baseert zich op niet minder dan 19 criteria, zoals bijvoorbeeld de CO2-uitstoot, het water- en energieverbruik en de uitputting van grondstoffen.

LEES MEER
De Eco Rating®

De uitkomsten van de LCA-methode zijn wetenschappelijk en geven nauwkeurig weer wat de milieu-impact is van een product. Om deze milieu-impact eenvoudig inzichtelijk te maken voor consumenten en grootverbruikers hebben Bright®-producten altijd een Eco Rating op de verpakking. In één oogopslag kunnen consumenten nu zien of het product meer of minder milieubelastend
is dan het gemiddelde in de markt. Een product met 3 sterren of meer is aantoonbaar minder milieubelastend.

En als u echt alle cijfers wilt zien, dan scant kunt u eenvoudig de QR-code op de verpakking met uw smartphone. Op de website staat helder en transparant hoe de Eco Rating® van het product tot stand is gekomen.

Natuur & Milieu

Natuur & Milieu zet zich met hart en ziel in voor een duurzame, gezonde wereld. Samen met mensen, bedrijven en overheden willen wij het verschil maken met schone energie, slimme mobiliteit en gezond voedsel. We gebruiken met zijn allen meer van de aarde dan er beschikbaar is. Daardoor raakt de aarde overbelast. Als we zo doorgaan, hebben we rond 2040 twee aardbollen nodig. Natuur & Milieu werkt dan ook graag samen met bedrijven aan slimme, duurzame oplossingen die direct toepasbaar zijn voor de consument.

LEES MEER